Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Miss Peregrine's Home for Peculiars Children

Κριτική ταινίας

Miss Peregrine's Home for Peculiars Children
Μις Πέρεγκριν: Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά



Ήταν η ώρα να δούμε με την παρέα μια ταινία της προκοπής (αυτό βέβαια μεταφράζεται ως οποιαδήποτε ταινία δούμε χωρίς να την έχω διαλέξει εγώ) οπότε σκάσαμε σινεμά και είπαμε να δούμε λίγο Tim Burton που φημίζεται για την αισιοδοξία και τη χαρουμενιά που μπορεί να σου προσφέρει η θέαση μιας ταινίας του. Αρκετά με τα προβλήματα της πραγματικότητας, ας αποκτήσουμε και λίγα ακόμα από το σινεμά! 

Παππούς με άνοια οδηγεί στην τρέλα τον εγγονό του αφού έχει κάνει το κεφάλι κιμά με ιπτάμενα παιδιά, με δυνατά παιδιά και γενικά με παιδιά περίεργα. Το πρόβλημα είναι ότι το εγγόνι τα πιστεύει και στο σχολείο τι κάνουν σε τέτοια παιδάκια;; Σίγουρα όχι παρέα! Ο παππούς πεθαίνει κι εκεί αρχίζει το στόρι όλο. Αλλά για στάσου, είναι αυτός;! Με το που βλέπω τη φάτσα του λέω-φωνάζω ο “Samuel Jackson των φτωχών “! Ναι το παραδέχομαι είμαι απ’ αυτά τα αρχίδια που μιλάνε την ώρα της ταινίας… Θέλετε να με δείρετε εε;;  Μαλάκας είμαι που γράφω τόσο καιρό σαν αλεπού;; Ξέρω! Όταν εμφανίζεται πάλι και το σιγουρεύω ότι είναι αυτός λέω "είναι, είναι ο Samuel"! “Θα σκάσεις επιτέλους να δούμε την ταινία;”. Το βούλωσα… για λίγο! 

Που λέτε αυτά τα παιδάκια υπάρχουν και ζουν σε διάφορα μέρη του πλανήτη αλλά σε μια λούπα, ζουν ξανά και ξανά την ίδια μέρα από την αρχή. Για πάντα! Αλλά υπάρχουν και κάποιοι κακούληδες που θέλουν τα παιδάκια για να ζήσουν αιώνια ελεύθεροι από την αιώνια λούπα. Κάποια στιγμή προς το τέλος η φάση γίνεται σκούμπι ντου και θαρρώ πως είδα τον Σάγκι να τρέχει να κρυφτεί! Ήταν μια ταινία μ’ έναν Samuel Jackson να δίνει μάχη με τον εαυτό του να μην πει ένα motherfucker και μια Eva Green που δε δείχνει στο ελάχιστο λίγο στήθος! Tim Burton κατέστρεψες μια τέλεια κινηματογραφική βραδιά!
 
Βαθμολογία: 7/10 (MOTHERFUCKER! Το είπα εγώ δεν άντεξα την αναμονή!)

Αλεπού του Αμαρουσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου