Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

The 100

Κριτική σειράς



The 100



Γυναίκες τριγύρω πολλές παρά πολλές αλλά ποτέ δεν είν’ αρκετές είναι το σήμερα, το αύριο και το χθες μες στη ζωή σου μόνο αυτές κάνουν πιο sexy τη ζωή σου με 2 ματιές. Μοιάζει να 'ναι φαινόμενοοο. Όπα παρασύρθηκα λίγο είναι η αλήθεια.

Αυτό το κομμάτι μπορεί να γράφτηκε από τους Goin' Through με σκοπό να χτυπήσουν τον καπιταλισμό στα θεμέλια αλλά εγώ θα το χρησιμοποιήσω για να περιγράψω τούτη δω τη σειρά. Όντας φαν των Sci-fi και δυστοπικών ταινιών αυτή η σειρά με έψησε, άσχημα! Είμαστε στο διάστημα 97 χρόνια μετά από ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα (πάτησε τελικά το κουμπί ο κιμ!), που αφάνισε κάθε τι ζωντανό στη γη. Οι μόνοι που επέζησαν είναι όσοι βρίσκονται στην "κιβωτό" (2 ελέφαντες, 2 γατούλες μαζί με την Jennifer Connelly και τον Russell Crowe), έναν διαστημικό σταθμό σε τροχιά γύρω απ τη γη. Ξαφνικά παίζει πρόβλημα, τελειώνει το οξυγόνο και στέλνουν 100 αλάνια απ τις φυλακές ανηλίκων για να δουν αν μπορούν να κατέβουν και οι υπόλοιποι. Μη το βλέπετε σαν αποστολή αυτοκτονίας, όχιιι εμείς χάρη σας κάνουμε... αν ψοφήσετε άλλου παπά ευαγγέλιο. Αν ζήσετε τα λέμε σύντομα ρε παιδί μου!
Πιλότος... 20 λεπτά μετά!

Φτάνουν στη γη, κάνουν το χαβαλές του, κάνουν τα καμάκια τους, βλέπουν τα όμορφα παραμορφωμένα ζωάκια τους και ξαφνικάαααα απ ότι φαίνεται η γη δεν είναι ακατοίκητη! Υπάρχουν grounders (όρος για να περιγράψεις τους ανθρώπους που κατοικούν στην γη)! Πιο ρατσισμός πεθαίνεις! Δε φτάνει που μπαίνετε στα χωράφια τους είστε και ρατσιστές! Αλλά πάμε το παράδοξο. Σκάνε στη γη με σκάφος από τον ουρανό και τα μογγόλια που είναι κάτω (ρατσισμόοος) δε τους λατρεύουν σα θεούς αλλά τους θέλουν νεκρούς! Πως γίνεται αυτό! Δεν ξέρετε τι είναι το τεχνολογία…. Κανονικά έπρεπε να τους παίρνουν πίπες και να τους λένε ουγκ ουρανός, ουγκ θεός! ΟΥΓΚ!!!

Συνηθισμένο ελαφάκι... στο Τσέρνομπιλ!

Τώρα θα μου πείτε που κολλάει το τραγούδι με το οποίο ξεκίνησα... Ξεχάστηκα είναι η αλήθεια! Λοιπόν τόσες γυναίκες μαζεμένες με σκοπό την αρχηγία δεν έχω ξαναδεί. Γυναίκες αρχηγοί, γυναίκες κυνηγοί, γυναίκες δυναμικές, γυναίκες κάνουν πιο sexy τη ζωή σου μιλάμε για τρελά μωρά. Προφανώς και τα βιβλία στα οποία έχει βασιστεί η σειρά τα έχει γράψει γυναίκα, συγκεκριμένα η Kass Morgan και σίγουρα είναι φεμινίστρια, αυτό είναι μια υπόθεση μεν, βασισμένη σε άπειρα παραδείγματα δε. Τα παιδιά κάτω στη γη έχουν για αρχηγούς ένα παλικάρι και μια γυναίκα, που ουσιαστικά αυτή αποφασίζει. Οι grounders αρχηγό γυναίκα, υπαρχηγούς γυναίκες, ηγέτιδες πάλι μόνο γυναίκες και σε κοκορομαχίες ακόμα κότες θα δεις!!! Φήμες θέλουν στις αγέλες λιονταριών να κυνηγούν τα αρσενικά για να ταΐσουν τα θηλυκά, η μερίδα της λέαινας!!!

Απόγονοι του Bane!

Κι αφού έκανα την φαλλοκρατική μου παράγραφο ας αναλύσουμε και λίγο το story. Τι νομίζατε ότι δε θα πω άλλα;;;  Όχιιιιιιι πουτανάκι θα πω. Γιατί τόσες ώρες έφαγα για να δω αυτές τις 3 σεζόν, συγκεκριμένα 1 μέρα 8 ώρες και 15 λεπτά… κάποιος πρέπει να την πληρώσει! Αυτός που μου την πρότεινε… την έχει πληρώσει ήδη (του πρότεινα 2-3 χειρότερες)!

Μα εγώ δε ζω γονατιστός, είμαι της γερακίνας γιος
-Δώσε μεγάλε! -Οπα!

Πρώτη σεζόν λοιπόν βλέπουμε τι γίνεται με τους 100, που ολοένα και λιγοστεύουν, και ταυτόχρονα βλέπουμε τι γίνεται και στην Κιβωτό, που κι εκεί λιγοστεύουν.  Η Κιβωτός παλεύει να επικοινωνήσει με τους κάτω που νομίζουν ότι είναι νεκροί και οι 100 παλεύουν να χάσουν κάθε επικοινωνία με τους πάνω έτσι επειδή μπορούν! Ταυτόχρονα τα ουγκ που τους κυνηγούν, ενώ είναι εκπαιδευμένοι μαχητές από τα γεννοφάσκια τους τρώνε ξύλο! Μωρέ τι μας λες! Είναι άντρες οι μαχητές, μάλλον για αυτό αποτυγχάνουν. Κάπου βρίσκουμε και τους reapers οι οποίοι είναι πρώην grounders (νυν reapers, αφού τα λέω) που τρώνε κόσμο και μένουν σε κάτι τρούπες αλλά δε τους λένε tunnelers (πρωτοτυπία στο σενάριο).  Στο τέλος σκάνε μύτη και οι υπόλοιποι από την κιβωτό! Τους οποίους οι grounders του λένε sky crew (ρατσιμός εκατέρωθεν)!

Αυτό το καλοκαίρι mundial 1998!
Φρέσκο πράγμα!

Δεύτερη σεζόν και μάλλον μας δουλεύουν γιατί συνεχίζουν και ονομάζουν την σειρά The 100 ενώ από τους εκατό έχουν μείνει 47(και κάτι ψηλά) και σε αυτούς έχουν προστεθεί όσοι σκάσανε από την κιβωτό άρα μας κάνουν… δεν κάθισα και να τους μετρήσω! Τους 47 λοιπόν τους έχουν οι Mountaineers. Ακόμα ένα ρατσιστικό τοπικιστικό προσωνύμιο για κάτι τύπους που ζουν τα τελευταία 100 χρόνια μέσα σε μια βουνοκορφή αλλά οι καημένοι δε μπορούν να βγουν έξω γιατί θα ψοφήσουν από τη ραδιενέργεια. Βλέπετε η φύση έκανε τις επιλογές της και αυτοί πλέον είναι οι αδύναμοι κρίκοι της αλυσίδας. Αλλά το αίμα των παιδιών μας θα τους σώσει οπότε έχουμε πόλεμο για τη σωτηρία τους. Ξύλο μεταξύ των 3 ομάδων που ξέρουμε με συμμαχία εξωγήινων (γιατί αν σκεφτείς από έξω ήρθαν) με τους γήινους.  Στο προσκήνιο έρχεται και λίγο Α.Ι.

Έβαλα τα καλά μου για να σας υποδεχτώ!

Στην Τρίτη σεζόν ξύλο με το Α.Ι. για την κυριαρχία στη γη και μπλα μπλα μπλά να μη τα πολυλογώ λοιπόν ενώ είναι η καλύτερη χρήση Α.Ι. που έχω δει ποτέ μου όλα πάνε σκατά!  Με το τέλος της σεζόν να μας προετοιμάζει για την 4η! Αυτό δε το περίμενε κανείς να υποθέσω! Ουσιαστικά μας υπονοεί ότι θα πάνε πάλι στο διάστημα, αφού πρώτα παίξουν ξύλο με το ice nation, μια εκ των φυλών των groundres. Καλά μαντέψατε, μένουν στα χιόνια! Ε μετά να βγάλετε και 5η σεζόν που θα ξεκινάνε όλα από την αρχή (επανάληψη μήτηρ μαθήσεως)!

Ένα βασικό επίσης πρόβλημα της σειράς είναι ότι τα πάντα μπορεί να έχουν καταστραφεί από έναν πυρηνικό πόλεμο αλλά μάλλον κάποιο εργοστάσιο της Max Factor έχει μείνει ανέπαφο. Όλα τα κοριτσόπουλα γυρνάνε με βλεφαρίδα στην πένα και βαμμένες σε γήινα πάντα χρώματα (ναι το παραδέχομαι, άθλιο το αστειάκι).
 
"Που θα βρω άραγε μια αδιάβροχη μάσκαρα;;"

Βαθμολογία: 7/10 (Όποιος έφτασε ως εδώ μάλλον έκανε scroll down!)

Αλεπού του Αμαρουσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου