Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

9+3 τύποι των movie nights

9+3 τύποι των movie nights



Όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε, κάθε τόσο στο cinebaraki οργανώνουμε βραδιές ταινιών με το παρεάκι μας και βλέπουμε ταινιάρες της τάξης του 3,1 στο imdb! Μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας λοιπόν ήρθε η ώρα να σας αποκαλύψουμε τι συμβαίνει σε τέτοιου είδους μαζώξεις, ποιος είναι ποιος και γιατί έρχεται!

1. Ο διοργανωτής
Είναι ο τύπος που σε φωνάζει σπίτι του για να δείτε ταινία. Αν δεν είναι και τόσο δημοκρατικός (βλέπε εμένα) επιλέγει αυτός την ταινία παρά τις φωνές της παρέας. Εναλλακτικά η ταινία διαλέγεται συνήθως στο χρονικό όριο των 3 ωρών, ίσως και μετά από βόλτα στο video club της γειτονιάς. Παρ’ όλα αυτά κάποιος θα έχει δει σίγουρα την ταινία (δικαιολογώ τον εαυτό μου τώρα).

Κανόνας: Φτιάχνει τα μαξιλαράκια του καναπέ σε κάθε παύση της ταινίας και λέει συνέχεια «παιδιά προσοχή μη ρίξετε πατατάκια κάτω».

2. Ο θα παραγγείλουμε;
Ο τύπος αυτός κάθε φορά που εμφανίζεται σε ταινία, ανεξάρτητα τι του μπορεί να υπάρχει στο τραπέζι, θα απαιτήσει να παραγγείλει ένα μεγάλο ποσοστό τη παρέας. Φήμες θέλουν να μην τον αφήνουν να παραγγείλει σπίτι του. 

Κανόνας: Διαλέγει το σουβλατζίδικο της αρεσκείας του.

3. Ο Γκρινιάρης
Ο τύπος που ό,τι και να γίνει θα γκρινιάξει. Συνήθως το κάνει από την αρχή. Παραπονιέται για την ταινία, για το σουβλατζίδικο που έχει διαλέξει ο 2. Απειλεί ότι δε θα ξανάρθει, ρίχνει και 2 μπινελίκια αλλά κατά τ’ άλλα απολαμβάνει τη βραδιά.  

Κανόνας: Κάποιος τον σέρνει, γιατί ως γνωστόν δε θέλει να πάει και γκρινιάζει! 

4. Ο παρτάκιας
Ο τύπος που έρχεται για τα πατατάκια και τις μπύρες. Δεν ξέρει καν τι θα δείτε.. και δεν τον νοιάζει.. αρκεί να χεις τα αγαπημένα του lays με ρίγανη ή 5-6 πίτσες έτσι για την λιγούρα!

Κανόνας: Δεν τα πάει καλά με τον No.2 
 Παρτάκιας εν ώρα δράσης!

5. Ο παρέας
Είναι ο άνθρωπος της παρέας ο οποίος ό,τι και να του πεις θα ψηθεί. Από μπύρα σε πλατεία, μέχρι ποτάκι στην παραλιακή. Είναι αυτός που με το που αναφέρεις για ταινία θα σου πει πρώτος ναι. Δε τον ενδιαφέρει τι ταινία παίζει, ούτε αν υπάρχουν πατατάκια στο τραπέζι. Συνήθως πείθει όσους δεν πολύ ψήνονται.

Κανόνας: Είναι αυτός που σέρνει τον Νο.3!

6. Ο σινεφίλ
Ο τύπος που το μόνο που θα σου πει με το που θα ανακοινώσεις ταινία είναι «την έχω δει.». Πηγαίνετε στο video club και γυρνάτε με 3 ταινίες. Λέτε ποιες είναι και ακούγεται απ το βάθος «τις έχω δει!». Γίνεται μια μίνι σύσκεψη όπου πέφτουν προτάσεις αλλά είναι πιο αδιέξοδη και από σύσκεψη για το Κυπριακό καθώς… «Τις έχω δει.»! Βλέπετε μια ταινία που την έχει δει, αναγκαστικά!

Κανόνας: δεν τον ξανακαλείς για διευκόλυνση της διαδικασίας!  

7. Ο αντιρρησίας (συνείδησης)
Είναι ο τύπος που ό,τι και ταινία να διαλέξεις θα πει «μα καλά αυτή θα δούμε;». Προτείνουμε 2-3 «μπαα έχω ακούσει πως δε λέει». Κάθε φορά όμως δε του αρέσει κάτι διαφορετικό. Τη μία «θρίλερ ρε μάγκες;; Δε μπορώ», την άλλη «πάλι δράσης θα δούμε; Ρε παιδιά δεν βάζουμε κάνα θριλεράκι;».

Κανόνας: ίδιος με του Νο.6!

8. O σχολιαστής
Ή αλλιώς ο Παύλος Παπαδημητρίου της παρέας! Ο τύπος βλέπει την ταινία και ταυτόχρονα κάνει αναμετάδοση λες και οι υπόλοιποι είναι στην κουζίνα και δεν βλέπουν. Η περιγραφή γίνεται πάντα με μια αγωνία στη φωνή προσθέτοντας λίγο τσίριγμα στις στιγμές κορύφωσης. «Ω μαλάκα έβγαλε όπλο! Τι θα κάνειιιι!! Θα τον σκοτώσει;; Ωωωω τον σκότωσε! Όχι τον σκότωσεεεε και τώρα τι;;».

Κανόνας: Αφήνεις το Νο.2 να καθαρίσει. Θα παραγγείλει τόσα ώστε να είναι μπουκωμένος καθ’ όλη τη  διάρκεια της ταινίας!

9. O απορίας
Και να μην γράψω κάτι γι αυτόν σίγουρα μπορείτε να καταλάβετε ποιος είναι και τι κάνει! Όλοι έχουμε έναν τέτοιο φίλο (εγώ αδερφή) και όλοι δε τους αντέχουμε! Κάνει άπειρες ερωτήσεις για τους πρωταγωνιστές, ξεχνάει ονόματα, ίσως και φάτσες οπότε κάπως πρέπει να τα θυμηθεί. Υπάρχει όμως κάτι πολύ χειρότερο με αυτό τον τύπο… είναι όταν αρχίσει η ταινία και ανοίξει το στόμα του λέγοντας «ποιος είναι αυτός;;». «Πλάκα μου κάνεις τώρα;; Πού θες να ξέρω;; Μόλις τώρα ξεκίνησε η γαμημένη ταινία!» 

Κανόνας: Κάνει περίπου 45 ερωτήσεις σε μια μέσης διάρκειας ταινία! 

 Πιθανά περιοριστικά μέτρα!

Ειδικές κατηγορίες
Είναι τύποι που είτε δε συναντώνται συχνά, είτε είναι οι προηγούμενες κατηγορίες με κάποια αλλαγή στη διάθεση! 

Ο ρομαντικός
Έχει έρθει για να κλάψει.. επειδή χώρισε.. επειδή δεν του κάτσε η κολλητή του.. ή επειδή δεν έπιασε το Κίνο. Κλαίει από τους τίτλους αρχής μέχρι τους τίτλους τέλους, μυρίζοντας παράλληλα άνθη γιασεμιού και τζοτζομπας με απόσταγμα ροδόνερου. Όταν τελειώνει η ταινία σκέφτεται πιθανούς τρόπους αυτοκτονίας ή απλά ξαναβάζει την ταινία απ’ την αρχή!!

Ο adventuras
Ο επιδειξιομανής φίλος σου που σκάει μύτη σε ό,τι ταινία και να δείτε με παραλλαγή (τύπου απόβαση στην Νορμανδία), οπωσδήποτε σνάιπερ γιατί οι κίνδυνοι είναι πολλοί  και τις αγαπημένες του χειροβομβίδες κρότου λάμψης έτσι για το εφέ. Είδωλό του ο Rambo και ο 1 και ο 2 και ο 3 ίσως και ο 4!! Δε το συζητάμε καν για τον Μαγκάιβερ!

O ερ(εθ)ιστικός
Ο βαλε καμιά τσόντα ρεεεε. Ο τύπος που σκέφτεται το sex 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και προφανώς κάθε ταινία που δεν έχει ερωτικές σκηνές δεν είναι ταινία.. είναι ντοκιμαντέρ χωρίς καν αναπαραγωγική διαδικασία! 

Αν ξέχασα κάποιον, δηλαδή εσένα (γιατί αλλιώς σιγά μη το έπαιρνες χαμπάρι) μη ντραπείς, γράψε στα σχόλια.

Αλεπού του Αμαρουσίου, Άχθος Αρούρης




4 σχόλια: