Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Alien: Covenant

Κριτική ταινίας
Alien: Covenant 



Η αναμονή επιτέλους τελείωσε! Μετά από 5 χρόνια θα βλέπαμε το πολυαναμενόμενο Alien που θα πρόσθετε στοιχεία στο κινηματογραφικό σύμπαν του Alien και ναι η αλήθεια είναι πως πρόσθεσε… ερωτήσεις, πολλές ερωτήσεις! Ποιος πολλές απ' όσες φορές είχε πει η Δήμητρα Παπαδοπούλου πότε θα γίνω μάνα! 

Τι έγινε μετά το Προμηθέας; Ποιοι είναι οι engineers; Γιατί μας έφτιαξαν, επειδή μπορούσαν ή λόγω καύλας (τα ίδια γράφω με άλλα λόγια); Γιατί ήθελαν να μας καταστρέψουν και γιατί απέτυχαν; Ήταν αμπάλια; Γιατί κάποιος ξέχασε να γράψει έστω λίγο σενάριο γι αυτά τα πράματα ή έστω στο περίπου έτσι για το καλό;; Που κατουράει ο περιπτεράς αν δεν είναι δίπλα σε δάσος; Ρητορική ερώτηση, δε θέλω απάντηση! Τελικά απάντησε μόνο μια ερώτηση… στον αν η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα!

Αποικιοκράτες ξεκινούν με σκοπό την αποίκηση (περίεργα μας τα λες) σε μακρινό πλανήτη αλλά κάπου στο δρόμο παίζει πρόβλημα, ξυπνάνε και αρχίζει ο χαμός. Επειδή βαριόντουσαν να ξανακοιμηθούν λένε δεν πεταγόμαστε σε αυτόν τον πλανήτη που εμφανίστηκε ξαφνικά αλλά μοιάζει ωραίος κι ας γαμήσουμε ένα πλάνο ετών και πολλών δισεκατομμυρίων μόνο και μόνο επειδή ακούσαμε ένα χιτάκι στη συχνότητα;; Ναι πάμε! Good Choice! Οι πρωταγωνιστές σκέφτονταν πιο ηλίθια κι από ασβοκούναβο σε περίοδο αναπαραγωγής (πραγματικά δεν ξέρω πως μπορεί να σκέφτεται ένα ασβοκούναβο σε περίοδο αναπαραγωγής αλλά φαντάζομαι σίγουρα πιο έξυπνα απ’ τους δικούς μας!) με αποτέλεσμα να γαμηθεί το σύμπαν… του alien

Αποκορύφωμα ηλιθιότητας ήταν όταν ο Fassbender Α' πήρε τον καπετάνιο (να σου πετύχει) από το χέρι και του λέει "ααα κοίτα μέσα σε αυτό το παράξενο, αηδιαστικό αυγουλάκι γκοτζίλα" και ο πλοίαρχος λέει "είσαι τρελός;; Δεν έχει μόνο ένα, σε ποιο απ' όλα να πρωτοκοιτάξω;;; Α μαγικό ανοίγειιιι!". Ήταν επιπέδου έλα να σου δείξω έναν κούνελοοοο.

Βαθμολογία: 6/10 (Βλέπω Fassbender-Fassbender. Σα θαλάσσια χελώνα ακούγεται!)

Αλεπού του Αμαρουσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου