Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

The Ugly Truth


Κριτική ταινίας



The Ugly Truth
Η Γυμνή Αλήθεια




Αααααχ έφτασε πάλι η μέρα αυτή για την οποία μόνο η αρχισυνταξία χαίρεται εδώ μέσα!! Όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να παρατήσουμε την καριέρα μας στην κλαδευτική θάμνων για να μελετήσουμε σε βάθος άλλη μια υπερπαραγωγή αγάπης κι έρωτα που αποτυπώνει με απόλυτη ακρίβεια πώς απλά και ταπεινά συμβαίνουν τα πράγματα εκεί έξω! Γιατί πώς αλλιώς θα το καίγαμε τέτοια ρομαντικιά ημέρα;; 

Και τι μας κλήρωσε βρε για φέτος;; Ugly truth, έσκασε η βόμβα σε άκρως επαγγελματικό μήνυμα μαζί με απειλές σε κεφαλαία greeklish για τυχόν μη εκπλήρωσης των υποχρεώσεών μας και γενικά δεν έχετε ιδέα τι είδαν για άλλη μια φορά τα ματάκια μας κι από τι σας γλιτώνουμε και πάλι!!! Γιατί αν θέτε να το ρίξετε το γκομενάκι εμείς θα σας τα πούμε όλα με το νι και με το σίγμα κι εσείς θα έχετε γλιτώσει μια ώρα και 35 λεπτά από τη ζωή σας! Ναι! Μια ώρα και 35 λεπτά!! Γιατί τόσο χρόνο αξιολόγησε το αριστούργημα αυτό πως χρειαζόταν για να ξεδιπλώσει τους πολύπλοκους χαρακτήρες του!

Η πρωταγωνίστρια μας υπέροχη, μοναδική, αέρινη! Αυτή που θέλει η γιαγιά σου! Ομορφούλα, τσαχπινούλα, μορφωμένη, με καριέρα τηλεοπτικής παραγωγού στο Άρτα TV, μεγάλο σπίτι και μια γάτα να κοιμάται μαζί της τα κρύα και μοναχικά βράδια. Παράλληλα όμως είναι κι αυτή που εύχεσαι να μη σου τύχει καθώς λίγο ξενέρωτη, ονειροπαρμένη και τέρμα κοντρόλ φρικ. Καλέ αυτή έβγαινε ραντεβού φάση tinder πριν από το tinder με τυπωμένο το βιογραφικό του τύπου στο ένα χέρι και στο άλλο τυπωμένα θέματα συζήτησης!! Ναι, εννοείται πως είχε ήδη στην κατοχή της Ε1 και Ε9 του υποψήφιου τυχερού, σε περίπτωση που αναρωτιέσαι!

Ο φίλος μας και συμπρωταγωνιστής από την άλλη, ένα κράμα Κοντοπίδη και του μερακλή του θειου σου που κάθεται πάντα με τη νεολαία ...τα λέει ωραία και ρεύεται ακόμη πιο ωραία! Η δική του καριέρα είναι μπροστά από τις κάμερες με true εκπομπή (βλ. τον τίτλο της ταινίας, δεν κουράστηκαν και πολύ) που ακροβατεί μεταξύ Μικρούτσικου και Χορταρέα δίνοντας συμβουλές εναλλακτικής κάφρικης αγάπης με πιθανολογούμενο μότο του το χούφτωστη χούφτωστη.

Και επειδή, καλά το μυριστήκατε, τα ετερώνυμα έλκονται, η μοίρα τα φέρνει έσι ώστε τα δύο ζουμπουρλούδικά μας να βρεθούν κάτω από την ίδια τηλεοπτική στέγη όταν το πολύ καθώς πρέπει πρόγραμμα της πρώτης αργοπεθαίνει με νούμερα κάτι λιγότερα από του τηλεβόα και φέρνουν τον φίλο Κοντοπίδη να κάνει καμιά καγκουριά μπας και δούμε διψήφιο στην τηλεθέαση. Γιατί εκεί στο Αμέρικα ήξεραν να κάνουν παιχνίδι με τους ινφλουένσερς πριν τους ινφλουένσερς! Πολύ μπροστά η ταινία!

Το καινούριο δίδυμο λοιπόν τρώγεται σαν τον σκύλο με τη γάτα, κυρίως επειδή ο  Κοντόπας διαστρεβλώνει τα χρηστά ήθη της κυρίας, μέχρι που του έρχεται η φαεινή ιδέα να τη βοηθήσει να χτυπήσει γκομενάκι μπας και χαλαρώσει λίγο η παραγωγός φίλη και ηρεμήσει κι εκείνος με τη σειρά του! Και ξαφνικά κολλητηλίκι ατελείωτο, γιατί κι η δικιά μας δεν σκαμπάζει ιδιαίτερα, και νά ‘σου εκεί ο ήρωας μας να βαράει υπερωρίες μπας και καταφέρει η άλλη να κρεβατωθεί και μπλα μπλα μπλα και να ένα βρακάκι δονητής δώρο και μπλα μπλα μπλα και να ένα επαγγελματικό ταξίδι με μπόλικα μοχίτο και μπλα μπλα μπλα και αχ εγένετο έρωτας!! Κι ένα δάκρυ δεν κύλησε!

Γιατί όχι! Δεν μπορούσαμε να τελειώσουμε εκεί να γλιτώσουμε κάνα μισάωρο... έπρεπε πρώτα να στείλει πίσω στη μαμά του το φρέσκο γκομενάκι της η παραγωγός μας, να πάει να υπογράψει με το Μέγκα του χροντρού ο φίλος Κοντόπας γιατί δεν την άντεξε την απόρριψη της μπάρμπι, που εκείνος νόμιζε ότι του έριξε αλλά εκείνη δεν το είχε κάνε, τρέχα γύρευε, και μετά να βρεθούν όλως τυχαίως αποκλεισμένοι σε ένα αερόστατο και να φιληθούν on air, που λένε και στο χωριό μου, γιατί αλλιώς η αγάπη αυτή θα ήταν τόσο συμβατική που η ταινία δε θα είχε τίποτα να σου διηγηθεί!

Συγχύστηκα  πάλι!

Βαθμολογία: (14 Φλεβάρη) – (Άριστα 10) = 4 και πάλι καλά να λένε! 

Bonus ηθικό δίδαγμα: Επειδή δε σε κόβω να έχεις αερόστατο, ας περιμένουμε την Τσικνοπέμπτη καλύτερα!! Περισσότερες ελπίδες έχουμε να ανταποκριθεί στον έρωτά μας το ζουμερό το παϊδάκι! Έρωτας με την πρώτη δαγκωματιά, εγγύηση!

Μικρό μου Πόνυ

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Έφτασε αυτή η εποχή του χρόνου όπου… εμείς κάνουμε κριτική σε ταινίες που θεωρητικά ταιριάζουν στην ημέρα, θεωρητικά αν σκεφτεί κανείς πως τέτοια μέρα έχουμε μιλήσει για το gone girl! Αν και ίσως πρέπει να το γυρίσουμε σε κριτικές μαγειρικής ή styling, πουλάει περισσότερο! Που είχα μείνει όμως;; Α ναι, κριτική της ημέρας! 

Που λέτε παιδιά ο κ. Κασσιμάτης (να ζήσουμε να τον θυμόμαστε) προσπαθεί να σώσει την πρωινή ανιαρή εκπομπή του και φέρνει τα πάνω κάτω, συγκεκριμένα έναν σεξιστή, φαλοκράτη, κυνικό, ματσό άντρακλα που ξέρει τα πάντα για το πώς σκέφτονται οι γυναίκες, οι άντρες, το γατί σου και γενικά τα πάντα για τις σχέσεις. Με αυτό θα πρέπει να συμβιβαστεί η δυναμική, γοητευτική αλλά παρόλα αυτά μοναχική παραγωγός της εκπομπής. Που καταλήγουν όλα αυτά πλην του σεξ; Σε συζητήσεις με άπειρα στερεότυπα. Μα καλά θα μου πεις, πόσα στερεότυπα χωράνε σε μια κουβέντα μεταξύ δύο ανθρώπων; Όσες και επιθέσεις του ΚΚΕ προς τον καπιταλισμό σε νομοσχέδιο για τα αδέσποτα! 

Ξέρετε πως δε μου αρέσουν τα σπόιλερς αλλά αφού την βοήθησε να βρει γκομενάκι μετά την ερωτεύτηκε και μετά κάνανε σεξάκι, πράγμα που δε θα κάνουμε εμείς σήμερα!! Άντε και του χρόνου… είπαμε και πέρυσι! 

This is SPARTA!

Εγώ την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου..
ο τύπος πίσω με το κίτρινο!

 Ίουυυυυ!!
Τράβα φόρα τα παπούτσια σου μωρή βλαχάρα!

Επαγγελματικός προσανατολισμός!

Βαθμολογία: 5,5/10 (Γιατί βλέποντας τη φιλμογραφία της πρωταγωνίστριας, παρατήρησα πως έχει προσφέρει όσο λίγοι στο cinebraki!)

Αλεπού του Αμαρουσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου