Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

The Thing

Κριτική ταινίας
The Thing
Η Απειλή



Είπαμε να τιμήσουμε το open air film festival και τις τσάμπα μπύρες οπότε διαλέξαμε παρέα με τον Leonardo Di Cabrio και την εξωτερική βοηθό του Blog, Ιωάννα, να πάμε να δούμε το The Thing. Το είχα δει ήδη μια φορά και το ξανάδα ευχάριστα δεύτερη. Χαλαρά το έβλεπα και τρίτη! Μη σου πω και τέταρτη… καλά ντάξει ας μη το τραβήξουμε κι απ τα μαλλιά! 

Πριν την ταινία είπανε να μας πρήξουν και να μας μιλήσουν για το καλοκαιρινό πρόγραμμα του δήμου, να εκθειάσουν, να γλείψουνε το δήμαρχο μάλλον για να μας πείσουν να τον ψηφίσουμε;; Φέρε κι άλλες μπύρες και το συζητάμε! Με ένα μεζεδάκι μας έχετε σίγουρους! Πάνω απ’ όλα ιδεολόγος! Αφού είπαν όλα αυτά λέει θα φωνάξουμε πάνω κι έναν φίλο κριτικό κινηματογράφου να σας πει δυο λόγια για την ταινία και λέω όπα φιλαράκι δε σε ξέρω κιόλας αλλά ντάξει να ανέβω, να σου κάνω το χατίρι! Εκεί που πάω να σηκωθώ, πήγε άλλος οπότε έκανα πως ψάχνω να βρω το κινητό μου! Ποιος αλήτης με έκλεψε;;

Η ταινία μας διαδραματίζεται σ’ ένα απομονωμένο μέρος της ανταρκτικής, όπου μια ομάδα ερευνητών έρχεται αντιμέτωπη με μια εξωγήινη απειλή. Αυτό το ον μπορεί και αφομοιώνει οποιοδήποτε  οργανισμό τόσο καλά που δεν ξέρεις αν ο διπλανός σου είναι δικός σου ή όχι! Ένα απείρως επαναλαμβανόμενο παίγνιο μεταξύ των πρωταγωνιστών ώστε να αποφασίσουν και να κάνουν την κίνηση τους. Θα σας το θέσω με ένα παράδειγμα που σίγουρα το ξέρετε όλοι. Παίζετε μια νύχτα στο Παλέρμο. Είσαι ο δολοφόνος ,ή πουτάνα-χαφιές-μπάτσος (ανάλογα την παραλλαγή που παίζεις ρε παιδί μου!)  ή απλός πολίτης. Παίζετε, λέτε, διαλέγετε και οι δολοφόνοι συνεχίζουν και σκοτώνουν μέχρι να κερδίσουν!  Μόνο εσύ ξέρεις ποιος είσαι και καμιά φορά ο διπλανός σου που "ουπς η δικιά σου κάρτα ήταν αυτή.. δε το κατάλαβα"! Αν κρίνω απ' τη παρέα μου, που κάθε φορά κάνουμε 3,5 ώρες για την πρώτη αποχώρηση, μέσα σε μπόλικα βρισίδια, ξύλο με καρέκλες και μπουκάλια να φεύγουν προς πάσα κατεύθυνση, και πάντα είναι λάθος, μπορώ να πω ότι ο κόσμος δε θα είχα καμιά ελπίδα με μας!

Βαθμολογία: 7/10 (Μια νέα μέρα ξεκινά και… ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ!)

Αλεπού του Αμαρουσίου


3 σχόλια:

  1. Από τις καλύτερες ταινίες τρόμου / σάι-φάι έβερ!
    Καλά ρε; Ποιος δήμος κερνάει μπίρες και ταινίες; Να τρέξω να μετακομίσω.
    Εγώ πήγα χθες και είδα το Neon Demon και απογοητεύτηκα οικτρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαιρετική ταινία! Τις μπύρες που λες τις κερνάει η Fisher που είναι χορηγός του Open Air Film Festival αλλιώς κι εγώ εκεί θα είχα μετακομίσει! Απλά εκεί μας πρήξανε λίγο με τις δημόσιες σχέσεις και ήμουν σε φάση τελειώνετε θέλουμε να δούμε την ταινία.
      Για το Neon Demon σε είχα κόψει ενθουσιασμένο αλλά απ ότι φαίνεται δεν.

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή