Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Κινηματογραφικά βραβεία cinebaraki 2016

Βραβεία






Πλησιάζει το τέλος της χρονιάς και πρέπει να δώσουμε τα κινηματογραφικά βραβεία cinebaraki. Θεσμός ο οποίος ξεκίνησε μόλις και ίσως να μην κρατήσει περισσότερο από πρωτοπορεία άλλης ομάδας, πλυν του ολυμπιακού, στο πρωτάθλημα! Τα βραβεία βασίζονται καθαρά στις ταινίες που είδαμε φέτος και δίνω μεγάλη πιθανότητα εσείς όχι απλά να μη τις έχετε δει αλλά να μη τις ξέρετε καν!Τι σχέση έχουμε με τα όσκαρς με ρώτησε ο δικαστικός κλητήρας ο οποίος ήρθε να μας κάνει έξωση και η απάντηση είναι το κόκκινο χαλί... στο μπάνιο... είναι ίδιο....

Οι κατηγoρίες:
1. Καλύτερη ταινία... απ όσο περιμέναμε.
2. Καλύτερος ηθοποιός... από ένα κουφάρι!
3. Καλύτερη απόπειρα σκηνοθεσίας!
4. Καλύτερων ειδικών κ-εφ(τ)ε!
5. Καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου... κομπάρσου!

Πορνστάν
1: Ένας άλλος κόσμος. Χριστόφορεεε we are fans!
2: Peter Mayhew. Ο Chewbacca από την ταινία Star Wars. Μέχρι και το gollum που ήταν συνέχεια στα 4 καλύτερο ήταν!
3: Jared Hess για το Masterminds. Ένα έλεος που κατέστρεψες τον Zack
4: Max Steel. Το ψιλοείδα χθές, αηδίασα!
(σχόλιο αρχισυντάκτη: Γιατί πάτησες πλέιιιιιι;;;)
5: Ο ινδιάνος από το και οι 7 ήταν υπέροχοι. Βαριόμουν να ψάξω όνομα!

Αλεπού του Αμαρουσίου 
1: Zombeavers. 4,8 στο imdb; 4,8 στο τετράγωνο εγώ! Για τις ατακάρες, για τα ανέμελα κορίτσια, για τις κούκλες κάστορες!
2:  Will Keenan. Για την
ερμηνεία του στο chop (2011)! Βασικά έπρεπε να είναι συλλογικό το βραβείο... για όλο το cast!
3: Mike Mendez για το
Big Ass Spider! Μόνο και μόνο γιατί μας απείλησε ότι θα μας σκοτώσει στο τρέιλερ αν την κατεβάζαμε! Είμαι ακόμα ζωντανός bitch! Ελπίζω δηλαδή γιατί δεν έχει τελειώσει και το 2016 ακόμη...
4: Big Ass Spider! Tι, δεν είδες το τρέιλερ πριν;
5: Pascal Scott (Grabbers 2012). Για το καλύτερο κατούρημα μεθυσμένου!

Φωτογραφικό ντοκουμέντο για το καλύτερο κατούρημα!


Μικρό μου Πόνυ
1:
Swiss Army Man!! για το καφροσουρεαλιστικό και συγκινητικό του αγαπησιάρικο στόρι!! σνιφ!
2: Ο Daniel Radcliffe στο μάντεψε ποιο! ..Swiss Army Man φυσικά! Γιατί απλά έπαιξε το κουφάρι κι ήταν εκπληκτικός!! Οι δε κλανιές οσκαρικές!
3: Επειδή είμαστε και κουλτούρα και δε μένουμε στα στενά όρια του hollywood και του ευρωπαϊκού σινέμα το βραβείο θα το δώσουμε στη γειτονική μας χώρα για το εκπληκτικό ΝΟΤ μεταμοντέρνο νομίζω πως είμαι αστείο Kara Bela ..γιατί το αξίζει! μας πόνεσαν τα μάτια!!
4: Κεφτέδες λλοκάνικα όλα τα ίδια μου ακούγονται και το βραβείο πάει ασυζητητί στο Sausage Party για την καλύτερη σκηνή παρτούζας ever!!
5: Η μονωτική ταινία του Everybody Wants Some!! Δύσκολος ο ρόλος που ανέλαβε και τα αποτελέσματα αποστομωτικά! 

Άχθος Αρούρης 
Τα βραβεία που θα δώσω θα είναι από ταινίες του 1930(μεσοπολεμικες)-1945(μεταπολεμικες)-εως και λίγο πιο μετά το 1980 με την είσοδό μας στην τότε ΕΟΚ.. τότε που ο ήλιος ήταν πράσινος και οι συντάξεις δυνατές. Όλα τα βραβεία συνοδεύονται από φαντασιακό παράλληλο ρυθμό τυμπάνων αγωνίας.. Φανταστείτε τον ελεύθερα όμως.. γιατί από μας δεν.. 

1: Psycho-Alfred Hitchcock-1960.Θριλερ εξηκονταετίας κοντά (μην κάνετε την αφαίρεση δεν βγαίνει), ασπρόμαυρο.. σαν άλλη τοιχογραφία των homo erectus  και με μια έντονη αίσθηση ψυχοπάθειας και σχιζοφρένειας να πλανάται από την αρχή ως το τέλος της ταινίας.
2: Οποιαδήποτε ταινία του Nikolas Cage.. με προεξάρχουσα το μαντολάτο του λοχαγού Κορέλι όπου γέλασα με την ψυχή μου σε κοινωνικό δράμα… πολέμου μάλιστα.. και με ηθικό δίδαγμα ότι εάν δεν έχεις μέσο δεν κάνεις καριέρα ούτε καν στο Χόλυγουντ.
3: ...ή αυτοκτονίας καλυτέρα, για όσους επέλεξαν να δουν οποιοδήποτε  paranormal activity εάν πιάνεται βεβαία για ταινία αυτό το πράγμα.. εμετός.. οχετός και όνειδος για όσους αποφάσισαν να το μεταφέρουν στις κινηματογραφικές οθόνες.
4: Star wars 1977. Επανάσταση των οπτικών εφέ έφερε αυτή η ταινία λένε πολλοί… σε αντίθεση με έμενα που μου μοιάζει στην καλύτερη των περιπτώσεων με προπολεμικό τέτρις ή σουμπουτεο για τους ποδοσφαιρόφιλους.
5: Ο πρωτάρης1967. Αφήνοντας το κομπαρσιλίκι στην άκρη επιλεγώ αυτή την ταινιάρα με τον τρομερό Ντάστιν Χόφμαν όπου πρωτοεμφανίστηκε βροντοφωνάζοντας την καλλιτεχνική παρουσία του δίνοντας το έναυσμα σε όλους τους νέους της εποχής( Γαρδέλης και Μιχαλόπουλος λίγα χρόνια μετά) για το πως γίνεται το σωστό και επιτυχημένο καμάκι.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου